Vår historia

För att ta del av historien bakom Corpus måste vi gå tillbaka till år 2000. Då var jag 40 år och jag jobbade som byggnadssnickare. Med 23 år i yrket började min kropp att säga ifrån med bl.a. smärtor i knän, rygg, armbågar och axlar. Jag hade så pass ont att det tog nästan en timma för kroppen att över huvud taget röra sig normalt på morgonen.

 

Jag blev rådgiven att jag skulle börja på gym. Skulle jag!? Jag som redan rörde mig så mycket på jobbet, behövde jag röra mig ännu mer på min fritid!? Löjligt, tänkte jag. Efter några månaders påtryckningar lyckades hon övertala mig. Jag packade min träningsväska och åkte ner till gymmet. Jag ställde mig utanför ingången, hörde musikdunket, vände, gick tillbaka till bilen och åkte hem. Utan att jag ens kunde se in genom gymmets ytterdörr hade jag en bild framför mig där alla där inne var otroligt vältränade och där jag definitivt inte passade in.

 

Dagen efter tog jag mod till mig och den här gången tog jag steget över tröskeln. Jag fick ett trevligt bemötande och såg samtidigt att där fanns alla sorters människor från otränade till ”gymbiffar”. Jag fick en gyminstruktion och ett träningsprogram. I början imponerades man av vikterna som ”biffarna” lyfte och trots mina 40 år och 187 cm, kände jag mig ganska liten jämfört med dem. Efter några veckor fattade jag att de här ”biffarna” både kunde prata och att de dessutom var trevliga. Framförallt var de otroligt kunniga och hjälpsamma. Med deras hjälp och min envishet var jag i stort sett smärtfri efter ett år.

 

Idag, flera år senare, är jag starkare och framförallt mycket piggare än vad jag var vid 25 års ålder, en utvecklig som jag i min vildaste fantasi inte skulle kunnat drömma om. Under den här resan har jag gått utbildningar där jag läst anatomi, fysiologi och näringslära, men det bästa av allt är att jag har jag haft min egen kropp att praktisera mina teoretiska kunskaper på. 

 

Jag har både tränat för mycket och för lite under vissa perioder och lärt mig vad som är lagom för mig. En av mina slutsatser är att många tror att man behöver träna mer än vad som verkligen behövs. Bra kvalitet på träningspassen i stället för kvantitet är viktigare och sparar dessutom tid vilket är en bristvara för många idag.

 

Idag är jag, som ägare till Corpus, oerhört stolt över allt vi står för och erbjuder. Det har varit en lång resa men Corpus 3.0, som vi introducerar år 2020, är verkligen något med massor av premium känsla. Här finns nu en inspirerande mötesplats för alla våra kunder som vill göra träning och hälsa till en livsstil.

 

Tillsammans med vår härliga personal önskar jag dig varmt välkommen,

 

Jan Andersson, Corpus 

Jan Andersson, Corpus 

Citat som motiverar

Om du fokuserar på resultat kommer du aldrig att förändras. Om du fokuserar på förändring kommer du att få resultat.

Jack Dixon

Aktivitet är en medicin för att skapa en förändring i en persons fysiska, känslomässiga och mentala tillstånd.

Carol Welch

Ingen kan gå tillbaka och börja om på nytt men alla kan börja idag och få ett nytt slut.

Maria Robinson

Framgång är summan av små ansträngningar, upprepade dag efter dag.

Robert J Collier

Det säkraste sättet att inte misslyckas är att bestämma sig för att lyckas.

Richard Brinsley Sheridan

Vad som finns bakom oss och vad som finns framför oss är obetydligt jämfört med vad som finns inom oss.

Emerson