img

Aktiviteter

Vi tror på att dagens kunder söker hälsolösningar som erbjuder variation - både inom inriktning, tidsåtgång och intensitet.

  

På Corpus fokuserar vi på att matcha våra kunders ambitioner med den kunskap och de träningsformer som verkligen ger resultat. När du involverar dig i våra aktiviteter ska du kunna uppnå en kropp som är balanserad, stark, uthållig och snygg.

 

Forskningsbaserad träning

Som kund ska du få full valuta för dina pengar. Det innebär bland annat att vi satsar på forskningsbaserad träning - en form av kvalitetssäkring. Att träna kan alla göra men att träna ”rätt” är en större utmaning. Vi följer de senaste studierna inom fysisk aktivitet och organiserad träning.

 

Det leder till att våra program ger dig möjligheten att uppnå dina mål både effektiv, säkert och med minsta möjliga insats. Ett bra exempel är att forskning visar att du kan kraftigt förbättra din kondition (syreupptagningsförmåga) genom att endast behöva köra fyra lite tuffare intervaller på fyra minuter vardera.

 

Och kom ihåg - svett och träningsvärk är inget farligt, tvärtom. Alla vi individer kan pusha oss mer än vi tror. Så förvåna dig själv och din kropp med att då och då ge det där lilla extra. 

 

Mer än bara träning

Träning i all ära men glöm inte återhämtning, för utan riktig återhämtning blir det inga framsteg. Mycket av återhämtningen ligger i att skapa inre harmoni. Det får du genom mycket sömn, regelbunden massage och delta i aktiviteter inom yoga och meditation.

 

Sen har vi den kanske största faktorn till optimal hälsa - maten du stoppar i dig. Vi kan inte nog poängtera vikten av att inta rätt kost. Här är det "en djungel av teorier" att lära sig - och det räcker inte med att "googla" sig fram. Du behöver hjälp - boka därför in dig på vår kostrådgivning.

Citat som motiverar

Om du fokuserar på resultat kommer du aldrig att förändras. Om du fokuserar på förändring kommer du att få resultat.

Jack Dixon

Aktivitet är en medicin för att skapa en förändring i en persons fysiska, känslomässiga och mentala tillstånd.

Carol Welch

Ingen kan gå tillbaka och börja om på nytt men alla kan börja idag och få ett nytt slut.

Maria Robinson

Framgång är summan av små ansträngningar, upprepade dag efter dag.

Robert J Collier

Det säkraste sättet att inte misslyckas är att bestämma sig för att lyckas.

Richard Brinsley Sheridan

Vad som finns bakom oss och vad som finns framför oss är obetydligt jämfört med vad som finns inom oss.

Emerson